december 29

Det giver mening at kæmpe for en god sag

  • Estimeret læsetid:  minutter

Det er både sjovt og lærerigt at arbejde hos Connexio i Berlin, men for Mette betyder det mest, at der er  mange andre unge på ens egen alder, som du hurtigt lærer at kende    

”Jeg var indstillet på, at min tid i Berlin meget skulle gå med at være alene, men i stedet har jeg hurtigt lært alle mulige andre at kende. Et fællesskab der minder meget om gymnasiet.”

Mette Holm Paetau kommer fra Horsens, hvor hun blev student i 2021. Hun er 20 år gammel blev opmærksom på Connexio og muligheden for at arbejde i Berlin via Instagram.

 

”Jeg fik sendt en ansøgning, kom til samtale og fik jobbet. Det gik lidt stærkt alt sammen, men jobbet passede perfekt med, at jeg gerne vil ud og opleve noget nyt og møde nye mennesker. Derudover synes jeg Berlin er en virkelig fed by. Derfor slog jeg til med det samme.”

 

Mette begyndte i august, så snart den planlagte ferie etc. var afholdt, og installeringen i Berlin gik utrolig nemt.

 

”Jeg fandt et ret fedt værelse i Berlin med det samme, og hele familien – både mor, far og søskende – kørte med ned og installerede mig. Så det kunne faktisk ikke foregå ret meget nemmere.”

 

Mette kendte ikke meget til jobbet hos Connexio på forhånd, men har arbejdet som tjener på en restaurant, hvor dialog med kunderne er en del af jobbet. Hendes primære arbejdsfunktion hos Connexio har indtil nu været fundraising for Mellemfolkelig Samvirke.

 

”Det giver mening at kæmpe for en god sag, og så kan jeg tydeligt mærke, at jeg bliver bedre og bedre til at snakke professionelt med andre mennesker. Det kan også være hårdt arbejde, men du lærer virkelig meget af det. Jobbet giver mig et internationalt perspektiv og nogle retoriske kompetencer, jeg tage med og kan bruge uanset, hvad jeg kommer til at arbejde med senere i livet.”

 

Men det bedste ved jobbet hos Connexio i Berlin er ifølge Mette det sociale.

 

”Det, der mødte mig i Berlin, er alt det, jeg var begyndt at savne ved gymnasiet. Altså mennesker på din egen alder, som er det samme sted som dig, du har et fællesskab med og laver ting sammen med både professionelt og i fritiden. Det er helt perfekt.”

 

Mette har ikke besluttet, hvor længe hun skal være ansat hos Connexio, men bliver nok et års tid, eller indtil andet begynder at trække. Det kan fx være en videregående uddannelse. Udfordringen i Berlin er, at tiden flyver afsted.

 

”Vi har en 40 timers arbejdsuge, så der er rigeligt plads til både fritidsinteresser og et socialt liv ved siden af, når du kun har dig selv og ingen lektier etc.”

 

Til andre der overvejer at søge et job hos Connexio har Mette følgende råd:

 

Du skal ikke være nervøs for, om du kan finde ud af jobbet, da du læres både hurtigt og grundigt op, og har hjælpsomme kolleger omkring dig hele tiden.


Lignende artikler

Bliv opdateret på kundeservice.