december 29

Oplev Berlin med andre danske unge – og få løn for det

  • Estimeret læsetid:  minutter

Salomo har siden gymnasiet været guide på Mallorca, lærervikar og arbejdet med smitteopsporing. Jobbet som agent hos Connexio er den perfekte måde at opleve Berlin på

 

”Jeg har været i Berlin 55 gange og har altid haft en ide om, at jeg på et tidspunkt gerne vil bo i byen, og så faldt jeg over jobbet hos Connexio nærmest ved et tilfælde.”

 

Salomo Sandvej er vokset op i Sønderjylland og student fra gymnasiet i Ribe. Han er 21 år og i gang med sit tredje sabbatår. Gymnasiet blev afsluttet i 2019 , og derefter fik Salomo først job som lærervikar, tog derefter på guideskole og arbejdede fem måneder som guide på Mallorca. Indimellem har han også boet i København og blandt andet arbejdet med smitteopsporing.

 

Da Salomo kom hjem fra Mallorca, gik der kun to uger, før han besluttede, at Berlin skulle være det næste eventyr.

 

”Jeg har altid haft en drøm om at bo i Berlin og er vild med byen, så da jeg i november kom hjem fra Mallorca, skulle det være. Jeg ville ned til mit dejlige Berlin. I min søgen efter job og steder at bo, dukkede Connexio så op midt i det hele og tilbød både et interessant job og et fællesskab med andre unge. En rigtig god kombination for mig.”

 

Jobsamtalen foregik online og fjorten dage efter havde Salomo første arbejdsdag i Berlin.

 

”Det er hårdt at flytte til en helt ny by alene, men det gode ved Connexio er, at de ikke kun tilbyder et spændende job. De tilbyder også et fællesskab med andre unge, som du bliver en del af fra første dag. Det var virkelig overvældende, hvor godt jeg blev taget imod. Fagligt bliver du lært grundigt og professionelt op, og socialt var der med det samme invitationer til at drikke kaffe, øl og lave noget sammen efter arbejde.”

 

Den professionelle oplæring er så god, at Salomo allerede efter den første uge går på arbejde med selvtillid og føler sig som en del af Connexio.

 

”Jeg har aldrig prøvet kundeservice over telefon før, men følte mig hurtigt tryg ved opgaven, da systemerne vi arbejder med og den effektive sparring og backup fra leder og kolleger fungerer virkelig godt. Fx har vi vidensdatabaser, som hele tiden opdateres, og hvis du – som vi gør – arbejder med den samme kunde et stykke tid – får du også hurtigt opbygget en viden selv. Derfor varer det heller ikke længe, før du også kan bidrage tilbage til dine kolleger.”

 

Trods begejstringen for jobbet ser Salomo ikke Connexio som en livslang karriere. Men fagligt tager han vigtige kompetencer med sig til senere brug.

 

”Jeg trænes i at snakke professionelt med andre mennesker, og det er værdifuldt uanset hvad jeg ender med at uddanne mig til og arbejde med senere i livet. Connexio har derudover et godt renomme, så det er en virksomhed, det er godt at have på sit CV.”

 

Til andre der overvejer at søge et job hos Connexio har Salomo følgende enkle råd:

”Du skal bare gøre det. Kast dig ud i det. Du bliver mødt med smil og varme, og der er ikke så meget du behøver at vide på forhånd.”


Lignende artikler

Bliv opdateret på kundeservice.