FAQ Medarbejdere

Ofte stillede spørgsmål af medarbejdere

Vi arbejder indenfor outsourcing, hvilket betyder, at virksomheder i Skandinavien, primært Danmark, beder om vores hjælp til at udføre forskellige opgaver. Vi arbejder derfor med at hverve medlemmer for nogle af de største NGO’er i Danmark. Vi booker møder for anerkendte store virksomheder og tager imod kundeservicekald samt besvarer e-mails og chat for virksomheder i mange forskellige og spændende brancher.

I Spanien ligger vores kontor inde i Malaga Centrum tæt, på hovedbanegården Maria Zambrano.

Normalt inviterer vi nye kollegaer ind på vores kontor om torsdagen ugen før de starter. Her får de muligheden for at se vores kontor og hilse på os, så man har ro i maven inden opstart og ved hvordan man finder vores kontor. Samtidig får vi udfyldt de sidste dokumenter inden opstarten.
De fleste ankommer derfor ca. en uge i før opstart, så de også har lært omgivelserne at kende inden den første arbejdsdag.

Fuldtid i Spanien er 39 timer, så de fleste arbejder fra 9.00-17:30 mandag til torsdag og til 9.00-16:30 om fredagen. Dem som arbejder med mødebooking, starter en halv time tidligere og slutter en halv time før da de primært ringer til virksomheder. Arbejdstiderne i vores kundeserviceafdeling er mere fleksible og har en variation af morgen, aften og weekendvagter. Fælles for alle er dog, at man modtager sin arbejdsplan for ugen inden den starter, så man kan planlægge sin fritid.

Vi betaler ikke din rejse, men vi har stor erfaring med hvornår og hvordan man bedst kommer til Malaga, og vi deler meget gerne vores råd og erfaringer. Derudover hjælper vi med en række andre ting så du kan fokusere på dit arbejde og på at nyde livet i Spanien.

Man flytter sin bopæl til Spanien (dette gøres på Borger.dk), og det vil sige, man ikke er ude at rejse og ikke kan bruge en rejseforsikring. Man får i stedet social sygesikring i Spanien, som vi hjælper med at søge og aktiverer. Den blå sygesikring gælder når man er ude at rejse i EU, og derfor skal du have et blå sygesikringskort fra Spanien, f.eks. når du rejser på ferie i Danmark eller andre EU-lande.

Det er en helt almindelig arbejdsplads, så du skal være hos os så længe, at du synes, at det er sjovt, og så længe, at du lærer nye ting. Indlæringskurven afhænger af din erfaring og dit projekt, men de fleste bruger et års tid, og det er også den længde, som vi typisk anbefaler. Nogle finder ud af, at det alligevel ikke var noget for dem, imens andre vælger at bosætte sig fast i Malaga.

Der er forskellige måder at gøre det på. Der er flere hyppigt anvendte boligportaler, hvoraf man kan finde nogle links i det velkomstmateriale, man modtager hvis man er blevet tilbudt en stilling. Desuden vil vi gerne assistere med at kontakte udlejere og ejendomsmæglere. Dertil har vi også kontaktpersoner rundt omkring i Malaga og rækker ud til nuværende medarbejdere, der kunne stå og mangle en roomie. Selvom det til tider kan være svært at finde en bolig afhængigt af sæsonen, så skal vi nok hjælpe dig med at finde et midlertidigt eller permanent sted at bo inden du starter.

Vi har mange unge mennesker, der vælger at søge job hos os i forbindelse med deres sabbat år. Dog har vi ikke nogen kriterier eller ønsker, når det kommer til alder, så længe man er fyldt 18, og fælles for alle på vores kontor er, at vi ønsker at få en god oplevelse med at arbejde i udlandet imens vi har et meningsfyldt og spændende job.

Ja, selvfølgelig kan du det. Ifølge den spanske overenskomst indenfor vores branche, som vi følger via den funktionærkontrakt, som du bliver ansat på, optjener vi 1,92 feriedage (arbejdsdage) om måneden. Ligesom man gør på arbejdspladser hjemme i Danmark, skal man bede om ferie en måned i forvejen, så vi kan planlægge en anden kollega til at overtage den arbejdsopgave, du normalt sidder med.

Hvis du i dag modtager receptpligtig medicin, så er det vigtigt at du spørger din egen praktiserende læge til råds inden du tager afsted. 

Du bliver ansat på en funktionærkontrakt og det betyder at der er en prøveperiode på 30 dage. I praksis taler vi sammen hver dag, og hvis du ikke er glad i jobbet, finder vi i fællesskab en god løsning på situationen.

Du er fuldt dækket af det offentlige sygehusvæsen i Spanien (Seguridad Social) og har adgang til praktiserende læge og hospitalerne/skadestuerne. Rent arbejdsmæssigt skal du fremvise en lægeerklæring fra første sygedag; den får du hos din praktiserende læge, og attesten er gratis. Hvis man synes, at det er svært at tale med sundhedspersonalet, så hjælper vi dig igennem hele processen.

Man ringer naturligvis ind på kontoret om morgenen og melder sig syg, så vi kan finde en anden til at tage sig af dine arbejdsopgaver i den periode, du er syg.

I din kontrakt er der 15 dages opsigelse efter din prøveperiode er afsluttet. I prøveperioden (første 30 dage) er opsigelsesvarslet én dag.

Det er naturligvis afhængigt af årstiden, og i Spanien har man forår, sommer, efterår og vinter, ligesom vi kender det i Danmark. I begyndelsen vil du føle, at vejret er meget varmere end i Danmark uanset årstiden, men desto længere tid du er hernede, desto mere vil du føle, at du har brug for at klæde dig efter årstiden.

Spanien er generelt billigere end Danmark at købe tøj i, så når du pakker, bør du overveje, om der er ting, som er nemmere at købe hernede end at tage med i kufferten.”

Lufthavnen ligger tæt på Malaga centrum, og de fleste tager toget fra lufthavnen til Malaga centrum. Turen tager ca. 10-15 minutter, koster ca. 2-3 €, og endestationen i Malaga Centrum hedder María Zambrano Station, som ligger ca. 300 m fra vores kontor.

Man finder togstationen i lufthavnen, når man kommer ud fra ankomsthallen, så hold til venstre og kryds vejen over fodgængerfeltet. Til højre ligger togstationen. Det er vigtigt, at man beholder sin billet, til man er nået frem til sin endestation, da man skal bruge den til at komme ud af togstationen.

Der kører kun et tog mellem Fuengirola og Malaga centrum og tilbage igen, så det er umuligt at fare vild.

Alternativt kan man tage en taxa; der holder mange af lige uden for døren, og en tur koster typisk 20-30 €.

 

 

.